5 Výtečných Receptů s Těstovinami pro Skvělé Jídlo

Recepty S Těstovinami

Rychlý a snadný recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou

Rychlý a snadný recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou je skvělou volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Potřebujete pouze několik ingrediencí: těstoviny podle vašeho výběru, rajčata, cibuli, česnek, olivový olej, bazalku a sůl a pepř podle chuti.

Nejprve si připravte rajčatovou omáčku. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Orestujte je dozlatova. Poté přidejte na kostky nakrájená rajčata a dusíme asi 10 minut, dokud se nezměknou.

Mezitím uvařte těstoviny al dente ve slané vodě podle pokynů na obalu. Poté je sceďte a dejte stranou.

Když jsou rajčata dostatečně změklá, rozmixujte je pomocí mixéru nebo tyčového mixéru na hladkou konzistenci. Přidejte bazalku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Nakonec smíchejte uvařené těstoviny s rajčatovou omáčkou a dobře promíchejte. Podávejte okamžitě s čerstvě nastrouhaným parmazánem nebo sýrem podle vašeho výběru.

Tento rychlý a snadný recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou je skvělým způsobem, jak si vychutnat chutné jídlo za krátkou dobu. Můžete ho také upravit podle svých preferencí přidáním dalších ingrediencí, jako jsou bylinky nebo kousky masa. Bon appétit!

Klasické italské těstoviny Carbonara s vaječným krémem a slaninou

Klasické italské těstoviny Carbonara jsou jedním z nejoblíbenějších jídel po celém světě. Tato jednoduchá a chutná pasta je připravována s vaječným krémem, slaninou, sýrem Parmigiano-Reggiano a čerstvě namletým pepřem.

Recept na Carbonaru je velmi snadný. Nejprve se vaří těstoviny al dente v osolené vodě. Mezitím se smaží kousky slaniny, dokud nejsou křupavé. Potom se ve velké míse smíchají vejce, sýr a pepř. Vařící těstoviny se pak přidají do mísy a promíchají se s vaječným krémem, který se zahřeje od tepla těstovin.

Tímto způsobem se vytvoří krémová omáčka, která obaluje každou těstovinu. Hotová Carbonara je posypana dalším špetkou čerstvého pepře a posypána strouhaným Parmigiano-Reggiano.

Tento recept je oblíbený pro svou jednoduchost a bohatou chuť. Vzhledem k tomu, že obsahuje pouze pár ingrediencí, je důležité použít ty nejkvalitnější. Slanina by měla být kvalitní a silně nakrájená, aby se získala ta správná chuť a textura. Sýr Parmigiano-Reggiano by měl být čerstvě nastrouhaný, aby se zachovala jeho intenzivní chuť.

Tento tradiční italský recept je skvělou volbou pro milovníky těstovin. Carbonara je plná bohatých chutí a její příprava netrvá déle než 30 minut. Doporučuji ji vyzkoušet a pochutnat si na tomto klasickém italském jídle plném lahodnosti.

Zdravá varianta těstovin s pestem z bazalky a cherry rajčátky

Pokud hledáte zdravou a chutnou variantu těstovin, můžeme vám doporučit recept s pestem z bazalky a cherry rajčátky. Tato kombinace je nejen plná chuti, ale také bohatá na živiny.

Pro přípravu budete potřebovat 250 gramů těstovin podle vašeho výběru, 2 hrsti čerstvé bazalky, 1 hrst cherry rajčátek, 2 stroužky česneku, 50 gramů piniových oříšků, 50 gramů parmazánu, extra panenský olivový olej a sůl.

Nejprve si připravte pesto. V mixéru rozmixujte bazalku spolu se stroužky česneku, piniovými oříšky a parmazánem. Postupně přilévejte olivový olej, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Pesto dochuťte solí podle chuti.

Mezitím uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu. Poté je sceďte a nechte vychladnout.

Cherry rajčátka nakrájejte na poloviny. Do velké mísy smíchejte uvařené těstoviny s pestem z bazalky a přidejte cherry rajčátka. Dobře promíchejte tak, aby se všechny ingredience spojily.

Tuto zdravou variantu těstovin můžete podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu či rybě. Je to skvělá volba pro ty, kteří dbají na své zdraví a chtějí si pochutnat na lahodném jídle plném chuti a živin.

Originální recept na těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou

Originální recept na těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou je skvělou volbou pro milovníky mořských plodů. Kombinace čerstvého lososa a krémové smetanové omáčky vytváří lahodnou chuťovou symfonii.

Pro přípravu tohoto jídla budete potřebovat 250 gramů těstovin, 200 gramů čerstvého lososa, 100 ml smetany ke šlehání, 1 stroužek česneku, 1 lžíci olivového oleje, šťávu z jednoho citronu, sůl a pepř podle chuti.

Nejprve si připravte těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím nakrájejte lososa na menší kousky a osolte je. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájený česnek do zlatova. Poté přidejte kousky lososa a opékejte je z obou stran asi 3-4 minuty, dokud nejsou krásně růžové.

Do pánve pak přidejte smetanu ke šlehání a citronovou šťávu. Ochutnejte omáčku solí a pepřem podle své chuti. Vařte omáčku asi 5 minut, než se začne zahustit.

Když jsou těstoviny uvařené al dente, scedíme je a smícháme s omáčkou. Důkladně promíchejte, aby se těstoviny dobře spojily s lososem a omáčkou. Podávejte ihned, posypané čerstvými bylinkami nebo nastrouhaným parmazánem.

Tento originální recept na těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou je skvělým způsobem, jak si pochutnat na luxusním jídle v pohodlí domova. Je to jednoduché jídlo, které ocení jak milovníci ryb, tak i ti, kteří hledají nové chuťové zážitky.

Lehké a osvěžující těstoviny s citronovou omáčkou a krevetami

Lehké a osvěžující těstoviny s citronovou omáčkou a krevetami jsou skvělou volbou pro letní večeři plnou chuti. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu. Nejdříve uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu. Mezitím si připravte citronovou omáčku. V míse smíchejte šťávu z jednoho citronu, olivový olej, nastrouhaný citronový zest, prolisovaný česnek, sůl a pepř podle chuti. Omáčku dobře promíchejte. Poté přidejte uvařené těstoviny do omáčky a zamíchejte tak, aby byly těstoviny rovnoměrně obalené omáčkou. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte krevety z obou stran dozlatova. Přidejte je ke těstovinám a jemně promíchejte. Podávejte okamžitě posypané čerstvým petrželem a dalším citronovým zestem pro vylepšení chuti. Tato lehká a osvěžující kombinace citrusů, krevet a těstovin je ideálním jídlem pro letní večery.

Vegetariánské těstoviny s grilovanou zeleninou a balsamikovým dresinkem

Pokud jste vegetarián, nebo si prostě rádi dáte občas vegetariánské jídlo, pak vám tento recept na těstoviny s grilovanou zeleninou a balsamikovým dresinkem určitě zachutná. Grilovaná zelenina dodá těstovinám skvělou chuť a balsamikový dresink je dokonalým doplňkem k tomuto pokrmu.

Na přípravu budete potřebovat různé druhy zeleniny, jako jsou paprika, cuketa, lilek nebo rajčata. Zeleninu nakrájejte na plátky nebo kolečka a opečte na grilu nebo v pánvi s trochou olivového oleje. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu.

Poté stačí jen smíchat grilovanou zeleninu s uvařenými těstovinami a přidat balsamikový dresink. Dresink můžete vyrobit sami smícháním balzamikového octa, olivového oleje, soli, pepře a medu. Přidejte ho postupně podle své chuti.

Tento vegetariánský pokrm je plný vitamínů a minerálů z grilované zeleniny. Těstoviny dodají dostatek energie a balsamikový dresink přidá pikantní chuť. Tento recept je také skvělou volbou pro ty, kteří chtějí zhubnout nebo si udržet zdravou váhu.

Takže pokud máte rádi vegetariánské jídlo plné chuti, vyzkoušejte tento recept na těstoviny s grilovanou zeleninou a balsamikovým dresinkem. Určitě nebudete litovat!

Těstoviny s hovězím ragú a červeným vínem - skvělá volba na večeři

Těstoviny s hovězím ragú a červeným vínem jsou skvělou volbou na večeři pro milovníky bohaté chuti. Tento tradiční italský recept kombinuje měkké a šťavnaté kousky hovězího masa s aromatickými bylinkami, rajčaty a červeným vínem.

Pro přípravu tohoto jídla budete potřebovat hovězí maso, cibuli, mrkev, stroužek česneku, rajčatový protlak, červené víno, olivový olej, bobkový list a rozmarýn. Nejdříve orestujte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidejte nakrájenou mrkev a nechte ji zesklovatět.

Do hrnce přidejte nakrájené kousky hovězího masa a opékejte je do zlatova. Přilijte červené víno a nechte ho vyvařit. Potom přidejte rajčatový protlak, bobkový list a rozmarýn. Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem.

Nechte omáčku vařit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud se maso nerozpadne na vlákna a omáčka nezhustne. Mezitím si uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření těstovin je sceďte a smíchejte s hovězím ragú.

Toto bohaté a syté jídlo můžete podávat posypané čerstvou petrželkou a parmezánem. Doporučujeme ho podávat s červeným vínem, které se skvěle hodí k tomuto chutnému pokrmu. Těstoviny s hovězím ragú a červeným vínem jsou skvělou volbou pro večeři plnou lahodných italských chutí.

Publikováno: 19. 02. 2024

Kategorie: jídlo

Autor: Jindřich Novotný

Tagy: recepty s těstovinami | recepty