Recept na lahodnou tvarohovou náplň do buchet: Skvělá gastronomická inspirace pro domácí pekaře
Co je tvarohová náplň do buchet? Tvarohová náplň do buchet je tradiční a oblíbená ingredience v české kuchyni. Jedná se o krémovou...
Co je tvarohová náplň do buchet? Tvarohová náplň do buchet je tradiční a oblíbená ingredience v české kuchyni. Jedná se o krémovou...
Význam horkých nápojů Horké nápoje mají v našem životě zvláštní místo. Nejenže nás hřejí a osvěžují, ale také nám dodávají...
Zeleninová polévka je oblíbeným pokrmem po celém světě. Je to nejen chutná, ale také zdravá volba pro každodenní stravování. Zelenina...
Co je sektorová kuchyň? Sektorová kuchyň je typ kuchyňské linky, která se skládá z jednotlivých, samostatně stojících skříněk. Tyto skříňky, nazývané také "sektory", jsou k dispozici v různých šířkách, hloubkách a výškách a dají se libovolně kombinovat a sestavovat podle prostorových možností a individuálních...
15. 06. 2024
Původ a historie pesta Přesný původ pesta je zahalen tajemstvím, ale jeho kořeny sahají hluboko do historie italské kuchyně. Ačkoliv se často spojuje s regionem Ligurie a jeho hlavním městem Janovem, existují důkazy o podobných omáčkách z dob starověkého Říma. Římané totiž s oblibou drtili bylinky, ořechy a sýr s...
14. 06. 2024
Rychlé a snadné recepty V dnešní uspěchané době není vždy čas trávit hodiny v kuchyni. To ale neznamená, že se musíte vzdát chutného a zdravého jídla. Existuje spousta rychlých a snadných receptů, které zvládnete připravit i během pár minut. Zkuste třeba těstoviny s pestem a grilovanou zeleninou. Uvařte těstoviny...
13. 06. 2024
Co je buddha bowl? Buddha bowl, neboli miska Buddhy, je v podstatě jednoporcové jídlo, které v sobě spojuje pestrost chutí a barev. Neexistuje žádný přesný recept, důležitá je spíše vyváženost a pestrost použitých surovin. Základem bývá obvykle kombinace: obiloviny (např. quinoa, rýže, pohanka), zelenina (čerstvá i...
12. 06. 2024
Legendární řízky: tradice a chuť Ř Sezónní menu: inspirace přírodou Jaro, léto, podzim, zima - každý z nich přináší na stůl jiné dary přírody. Využijte je naplno a obohaťte svůj jídelníček o sezónní suroviny. Na jaře se těšte na mladou zeleninu, jako je chřest, špenát nebo ředkvičky. V létě si pochutnejte na...
11. 06. 2024
Červený samet: Historie a původ Červený samet, luxusní a smyslný materiál, má dlouhou a fascinující historii. Jeho počátky sahají až do starověké Číny, kde byl tkán z hedvábí a barven vzácným barvivem z mořských plžů. Tato nákladná výroba z něj učinila symbol bohatství a moci, vyhrazený pouze pro císařský...
09. 06. 2024
Snadné a rychlé recepty V dnešní uspěchané době není vždy čas na zdlouhavé vaření. Proto jsme pro vás připravili sekci plnou snadných a rychlých receptů, se kterými zvládnete chutný oběd nebo večeři během pár minut. Ať už máte chuť na těstoviny, maso, ryby nebo něco lehkého, u nás si určitě vyberete. Co třeba...
08. 06. 2024
Historie sýrové polévky Historie sýrové polévky sahá až do starověku, kdy byla oblíbenou pochoutkou ve starověkém Řecku a Římě. V průběhu středověku se sýrová polévka stala populární v Evropě, zejména ve Francii a Itálii. V 18. století se objevila i v českých zemích jako součást bohatých hostin. Tradičně se...
07. 06. 2024
Co je chaga a jaké jsou jeho zdravotní přínosy? Chaga je houba rostoucí na břízách v chladných lesích. Obsahuje mnoho prospěšných látek, jako jsou antioxidanty, vitamíny a minerály. Díky svým protizánětlivým vlastnostem pomáhá posilovat imunitní systém a chránit tělo před nemocemi. Chaga má také antioxidační...
06. 06. 2024
Sojové maso, známé také jako sójové boby, je populární alternativou k masu pro vegetariány a vegany. Toto rostlinné bílkovinné jídlo je bohaté na esenciální živiny jako jsou vláknina, železo a vápník. Navíc obsahuje vysoký podíl proteinů, což ho činí skvělou volbou pro ty, kteří se snaží zvýšit svůj příjem...
05. 06. 2024