Recept na lahodnou tvarohovou náplň do buchet: Skvělá gastronomická inspirace pro domácí pekaře
Co je tvarohová náplň do buchet? Tvarohová náplň do buchet je tradiční a oblíbená ingredience v české kuchyni. Jedná se o krémovou...
Co je tvarohová náplň do buchet? Tvarohová náplň do buchet je tradiční a oblíbená ingredience v české kuchyni. Jedná se o krémovou...
Význam horkých nápojů Horké nápoje mají v našem životě zvláštní místo. Nejenže nás hřejí a osvěžují, ale také nám dodávají...
Zeleninová polévka je oblíbeným pokrmem po celém světě. Je to nejen chutná, ale také zdravá volba pro každodenní stravování. Zelenina...
Rajčata omyjte a nakrájejte na plátky nebo kostičky. Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Jestliže máme rajčata ze zahrádky a chceme je zbavit případných nečistot, můžeme je jemně otřít hadříkem. Následně rajčata nakrájíme. Záleží na našem receptu a preferencích, zda zvolíme plátky, kostičky,...
16. 06. 2024
Co je sektorová kuchyň? Sektorová kuchyň je typ kuchyňské linky, která se skládá z jednotlivých, samostatně stojících skříněk. Tyto skříňky, nazývané také "sektory", jsou k dispozici v různých šířkách, hloubkách a výškách a dají se libovolně kombinovat a sestavovat podle prostorových možností a individuálních...
15. 06. 2024
Původ a historie pesta Přesný původ pesta je zahalen tajemstvím, ale jeho kořeny sahají hluboko do historie italské kuchyně. Ačkoliv se často spojuje s regionem Ligurie a jeho hlavním městem Janovem, existují důkazy o podobných omáčkách z dob starověkého Říma. Římané totiž s oblibou drtili bylinky, ořechy a sýr s...
14. 06. 2024
Rychlé a snadné recepty V dnešní uspěchané době není vždy čas trávit hodiny v kuchyni. To ale neznamená, že se musíte vzdát chutného a zdravého jídla. Existuje spousta rychlých a snadných receptů, které zvládnete připravit i během pár minut. Zkuste třeba těstoviny s pestem a grilovanou zeleninou. Uvařte těstoviny...
13. 06. 2024
Co je buddha bowl? Buddha bowl, neboli miska Buddhy, je v podstatě jednoporcové jídlo, které v sobě spojuje pestrost chutí a barev. Neexistuje žádný přesný recept, důležitá je spíše vyváženost a pestrost použitých surovin. Základem bývá obvykle kombinace: obiloviny (např. quinoa, rýže, pohanka), zelenina (čerstvá i...
12. 06. 2024
Legendární řízky: tradice a chuť Ř Sezónní menu: inspirace přírodou Jaro, léto, podzim, zima - každý z nich přináší na stůl jiné dary přírody. Využijte je naplno a obohaťte svůj jídelníček o sezónní suroviny. Na jaře se těšte na mladou zeleninu, jako je chřest, špenát nebo ředkvičky. V létě si pochutnejte na...
11. 06. 2024
Červený samet: Historie a původ Červený samet, luxusní a smyslný materiál, má dlouhou a fascinující historii. Jeho počátky sahají až do starověké Číny, kde byl tkán z hedvábí a barven vzácným barvivem z mořských plžů. Tato nákladná výroba z něj učinila symbol bohatství a moci, vyhrazený pouze pro císařský...
09. 06. 2024
Snadné a rychlé recepty V dnešní uspěchané době není vždy čas na zdlouhavé vaření. Proto jsme pro vás připravili sekci plnou snadných a rychlých receptů, se kterými zvládnete chutný oběd nebo večeři během pár minut. Ať už máte chuť na těstoviny, maso, ryby nebo něco lehkého, u nás si určitě vyberete. Co třeba...
08. 06. 2024
Historie sýrové polévky Historie sýrové polévky sahá až do starověku, kdy byla oblíbenou pochoutkou ve starověkém Řecku a Římě. V průběhu středověku se sýrová polévka stala populární v Evropě, zejména ve Francii a Itálii. V 18. století se objevila i v českých zemích jako součást bohatých hostin. Tradičně se...
07. 06. 2024
Co je chaga a jaké jsou jeho zdravotní přínosy? Chaga je houba rostoucí na břízách v chladných lesích. Obsahuje mnoho prospěšných látek, jako jsou antioxidanty, vitamíny a minerály. Díky svým protizánětlivým vlastnostem pomáhá posilovat imunitní systém a chránit tělo před nemocemi. Chaga má také antioxidační...
06. 06. 2024