Přerušovaný Půst 14/10 Zkušenosti

Přerušovaný půst 14/10: Funguje to doopravdy? Zkušenosti a tipy

Co je přerušovaný půst 14/10? Jedná se o populární a udržitelnou formu přerušovaného půstu, která zahrnuje 10hodinové okno pro příjem potravy a 14hodinový půst. Například, pokud si dáte poslední jídlo v 18:00, další den se můžete najíst až v 8:00. Během 14hodinového půstu se vyhýbáte všem kalorickým jídlům a...

Nesquik

Nesquik: Tajemství lahodné snídaně odhaleno!

Historie Nesquiku Nesquik, jak ho známe dnes, má za sebou dlouhou a zajímavou historii. Všechno začalo v roce 1948 v USA, kde společnost Nestlé uvedla na trh slazený kakaový nápoj v prášku pod názvem Nestlé Quik. Tento nápoj si rychle získal oblibu a brzy se rozšířil i do dalších zemí. V roce 1950 byl Nestlé Quik představen...

Mátový Sirup

Osvěžte se letním favoritem: Recepty na domácí mátový sirup

Mátový sirup: osvěžující chuť Mátový sirup je skvělým doplňkem do letních nápojů, ale i dezertů. Jeho osvěžující chuť máty dodá vašim kulinářským výtvorům svěžest a aroma. Na trhu je k dostání mnoho druhů mátových sirupů, a to jak z čerstvé, tak i sušené máty. Sirup s příchutí máty je alternativou...

Tipli

Tipli: České pivo, které vás dostane

Historie značky Tipli Ačkoliv název Tipli evokuje spíše moderní technologickou společnost, než tradiční český pivovar, je třeba zdůraznit, že Tipli není značkou piva. Svět českého piva je bohatý a rozmanitý, plný slavných jmen a staleté tradice. V tomto světě se Tipli neproslavilo vařením zlatavého moku, ale jinou,...

Costa

Costa: Káva, která vás dostane

Původ a historie Costa Coffee Příběh Costa Coffee se začal psát v roce 1971 v srdci Londýna. Tehdy bratři Sergio a Bruno Costovi, italští imigranti s vášní pro kávu, založili malou pražírnu v Fenchurch Street. Jejich cílem bylo dopřát Londýňanům autentický italský kávový zážitek, a tak se soustředili na pražení...

Oresi

Sladká tečka na závěr: Tipy na neodolatelné oresi

Sladká tečka na závěr Po vydatném obědě plném lahodných chutí a vůní přichází čas na zasloužené zakončení – sladkou tečku na závěr. Ať už jste milovníky čokolády, ovoce nebo něčeho lehčího, dezert by měl být vždycky oslavou chutí a potěšením pro všechny smysly. Zatímco hlavní chod nám dodává energii a...

Císařský Trhanec

Císařský trhanec: Tajemství babiččiny kuchyně odhaleno!

Co je císařský trhanec Císařský trhanec je tradiční český dezert, který se těší velké oblibě pro svou jednoduchost a lahodnou chuť. Jde o sladké jídlo, jehož základem jsou natrhané kousky žemlí nebo housek smíchané s mlékem, vejci a cukrem. Tato směs se následně peče dozlatova v troubě. Existuje mnoho variant...

Low Carb Snídaně

Zažeňte chutě a nastartujte den s těmito low carb snídaněmi!

Rychlé a snadné low carb snídaně Ranní shon a nedostatek času by neměly být překážkou pro zdravou a chutnou snídani. I při dodržování low carb stravování si můžete dopřát rychlé a snadné pokrmy plné živin, které vás nastartují do nového dne. Low carb snídaně se zaměřují na omezení sacharidů a preferují...

Libeček

Libeček: Tajemství chuti, které musíte ochutnat

Co je libeček Libeček lékařský (Levisticum officinale) je vytrvalá bylina, která pochází z jihozápadní Asie a je známá svou výraznou, anýzovou vůní. V českých zahradách je libeček oblíbenou bylinkou, která se používá v kuchyni i v lidovém léčitelství. Libeček dorůstá do výšky až dvou metrů a má silný, dutý...

Kus Kolace

Kus koláče, který vám zlepší den

Co je kus koláče „Kus koláče“ a „kus kolace“ jsou dvě varianty téhož – označení pro jeden díl lahodného moučníku, který je v české kuchyni stálicí. Kus koláče evokuje obrázek nadýchaného těsta, bohaté náplně a možná i křupavé drobenky. Ať už se jedná o tvarohový, makový, povidlový nebo jiný druh,...