Objevte lahodný svět horkých nápojů: Inspirace pro vaši chuťovku!
Význam horkých nápojů Horké nápoje mají v našem životě zvláštní místo. Nejenže nás hřejí a osvěžují, ale také nám dodávají...
Význam horkých nápojů Horké nápoje mají v našem životě zvláštní místo. Nejenže nás hřejí a osvěžují, ale také nám dodávají...
Co je tvarohová náplň do buchet? Tvarohová náplň do buchet je tradiční a oblíbená ingredience v české kuchyni. Jedná se o krémovou...
Zeleninová polévka je oblíbeným pokrmem po celém světě. Je to nejen chutná, ale také zdravá volba pro každodenní stravování. Zelenina...
Co je přerušovaný půst 14/10? Jedná se o populární a udržitelnou formu přerušovaného půstu, která zahrnuje 10hodinové okno pro příjem potravy a 14hodinový půst. Například, pokud si dáte poslední jídlo v 18:00, další den se můžete najíst až v 8:00. Během 14hodinového půstu se vyhýbáte všem kalorickým jídlům a...
02. 02. 2025
Historie Nesquiku Nesquik, jak ho známe dnes, má za sebou dlouhou a zajímavou historii. Všechno začalo v roce 1948 v USA, kde společnost Nestlé uvedla na trh slazený kakaový nápoj v prášku pod názvem Nestlé Quik. Tento nápoj si rychle získal oblibu a brzy se rozšířil i do dalších zemí. V roce 1950 byl Nestlé Quik představen...
30. 01. 2025
Mátový sirup: osvěžující chuť Mátový sirup je skvělým doplňkem do letních nápojů, ale i dezertů. Jeho osvěžující chuť máty dodá vašim kulinářským výtvorům svěžest a aroma. Na trhu je k dostání mnoho druhů mátových sirupů, a to jak z čerstvé, tak i sušené máty. Sirup s příchutí máty je alternativou...
27. 01. 2025
Historie značky Tipli Ačkoliv název Tipli evokuje spíše moderní technologickou společnost, než tradiční český pivovar, je třeba zdůraznit, že Tipli není značkou piva. Svět českého piva je bohatý a rozmanitý, plný slavných jmen a staleté tradice. V tomto světě se Tipli neproslavilo vařením zlatavého moku, ale jinou,...
24. 01. 2025
Původ a historie Costa Coffee Příběh Costa Coffee se začal psát v roce 1971 v srdci Londýna. Tehdy bratři Sergio a Bruno Costovi, italští imigranti s vášní pro kávu, založili malou pražírnu v Fenchurch Street. Jejich cílem bylo dopřát Londýňanům autentický italský kávový zážitek, a tak se soustředili na pražení...
21. 01. 2025
Sladká tečka na závěr Po vydatném obědě plném lahodných chutí a vůní přichází čas na zasloužené zakončení – sladkou tečku na závěr. Ať už jste milovníky čokolády, ovoce nebo něčeho lehčího, dezert by měl být vždycky oslavou chutí a potěšením pro všechny smysly. Zatímco hlavní chod nám dodává energii a...
18. 01. 2025
Co je císařský trhanec Císařský trhanec je tradiční český dezert, který se těší velké oblibě pro svou jednoduchost a lahodnou chuť. Jde o sladké jídlo, jehož základem jsou natrhané kousky žemlí nebo housek smíchané s mlékem, vejci a cukrem. Tato směs se následně peče dozlatova v troubě. Existuje mnoho variant...
17. 01. 2025
Rychlé a snadné low carb snídaně Ranní shon a nedostatek času by neměly být překážkou pro zdravou a chutnou snídani. I při dodržování low carb stravování si můžete dopřát rychlé a snadné pokrmy plné živin, které vás nastartují do nového dne. Low carb snídaně se zaměřují na omezení sacharidů a preferují...
15. 01. 2025
Co je libeček Libeček lékařský (Levisticum officinale) je vytrvalá bylina, která pochází z jihozápadní Asie a je známá svou výraznou, anýzovou vůní. V českých zahradách je libeček oblíbenou bylinkou, která se používá v kuchyni i v lidovém léčitelství. Libeček dorůstá do výšky až dvou metrů a má silný, dutý...
31. 12. 2024
Co je kus koláče „Kus koláče“ a „kus kolace“ jsou dvě varianty téhož – označení pro jeden díl lahodného moučníku, který je v české kuchyni stálicí. Kus koláče evokuje obrázek nadýchaného těsta, bohaté náplně a možná i křupavé drobenky. Ať už se jedná o tvarohový, makový, povidlový nebo jiný druh,...
26. 12. 2024