Recept na lahodnou tvarohovou náplň do buchet: Skvělá gastronomická inspirace pro domácí pekaře
Co je tvarohová náplň do buchet? Tvarohová náplň do buchet je tradiční a oblíbená ingredience v české kuchyni. Jedná se o krémovou...
Co je tvarohová náplň do buchet? Tvarohová náplň do buchet je tradiční a oblíbená ingredience v české kuchyni. Jedná se o krémovou...
Význam horkých nápojů Horké nápoje mají v našem životě zvláštní místo. Nejenže nás hřejí a osvěžují, ale také nám dodávají...
Zeleninová polévka je oblíbeným pokrmem po celém světě. Je to nejen chutná, ale také zdravá volba pro každodenní stravování. Zelenina...
Co je to Lučina? Lučina je pomazánkové máslo, které se vyrábí ze smetany a tvarohu. Má jemnou, krémovou konzistenci a mírně nakyslou chuť. Díky své všestrannosti je Lučina oblíbenou ingrediencí v české kuchyni. Hodí se jak na slané, tak na sladké recepty. Můžete ji namazat na chléb nebo pečivo, použít jako základ...
14. 07. 2024
Co je panská lícha? Panská lícha, známá také jako „mazanec“, je tradiční české sladké pečivo, které se peče především na Velikonoce. Jde o bochník z kynutého těsta, který se vyznačuje svou žlutou barvou, která pochází od žloutků použitých v těstě. Panská lícha se obvykle zdobí rozinkami a mandlemi, které se...
13. 07. 2024
Výběr čerstvého lososa Při výběru čerstvého lososa pro pečení v troubě je třeba dbát na několik důležitých faktorů. Maso by mělo mít jasnou, zářivou barvu, ať už se jedná o lososa atlantského s oranžovým nádechem, nebo lososa pacifického s červenějším odstínem. Vyhněte se rybám s vybledlou nebo nažloutlou...
12. 07. 2024
Tradice štěpánské pečeně Štěpánská hovězí pečeně, to je synonymum pro sváteční oběd 26. prosince. Tradice tohoto pokrmu z hovězího masa sahá hluboko do historie, ačkoliv její přesný původ není zcela jasný. Jedna z teorií hovoří o spojitosti se sv. Štěpánem, patronem koní, a zvykem pojídání sytého jídla po...
11. 07. 2024
Co je erythritol? Erythritol je přírodní sladidlo, které se nachází v malých množstvích v ovoci, jako jsou hrozny a melouny, a také v některých fermentovaných potravinách, jako je sójová omáčka. Na rozdíl od cukru má erythritol velmi nízký obsah kalorií a nezvyšuje hladinu cukru v krvi, což z něj činí vhodnou...
10. 07. 2024
Fritovací hrnec: Klasika v kuchyni Fritovací hrnec, stálice mnoha českých domácností, evokuje vzpomínky na křupavé řízky a lahodné koblihy. Ačkoliv se mu v posledních letech dostává konkurence v podobě modernějších způsobů smažení, jeho popularita neklesá. Proč? Odpověď je jednoduchá: fritovací hrnec je synonymem pro...
09. 07. 2024
Povolené potraviny Bílkoviny si dopřejete v hovězím, vepřovém i drůbežím mase. Nebojte se ani vajec a ryb. Nezapomínejte na zdravé tuky, které dodáte například olivovým olejem, avokádem nebo ořechy. Pozor si dejte na kešu ořechy, které obsahují více sacharidů než ostatní druhy. Zelenina je na vašem jídelníčku...
08. 07. 2024
České zákusky: Sladká tradice České zákusky a sladké pečivo jsou neodmyslitelnou součástí naší kulinářské tradice. Od nadýchaných buchet po krémové dorty a jemné koláčky, tyto sladké pochoutky evokují vzpomínky na dětství a rodinné oslavy. Každý region v Česku se pyšní svými vlastními specialitami, které se...
07. 07. 2024
Kalamáry: pochoutka z moře Kalamáry, hlavonožci s deseti chapadly, jsou oblíbenou pochoutkou po celém světě. Jejich jemné, lehce nasládlé maso a křupavá textura z nich dělají ideální ingredienci pro různé pokrmy. Kalamáry jsou bohaté na bílkoviny, vitamíny a minerály, jako je vitamín B12, draslík a selen. Díky nízkému...
06. 07. 2024
Jelení guláš: pochoutka Jelení guláš, to je synonymum pro podzimní hody a slavnostní obědy. Syté, aromatické jídlo, které zahřeje na těle i na duši. Tajemství dokonalého jeleního guláše tkví v kvalitním mase, trpělivosti při vaření a špetce kuchařské lásky. Základem je maso z jeleního hřbetu nebo kýty, ideálně...
05. 07. 2024